torstai 21. heinäkuuta 2016

Kes-Kis 16.-17.7 @ Jämsä

Kauan odotettu kotinäyttely.

Paljon odotettu valmistuminen ja kovasti suunniteltu kemutus.

Karhun pesä


Hieman hankaloitti neiti näyttelyhäkin pakkaamista

Näyttelyä edeltävä viikko meni ihan sumussa tilaustöitä tehdessä ja näyttelyä tehdessä ja leipoessa. Lauantaiaamu meni eläinlääkärin tarkastuksessa assistenttina. Sirun vuoro tuomarille oli suht aamusta, joten ei tarvinut kauaa odotella. Tuomarina on Anna Wilczek. Hän tykkäsi kovasti neidistä ja neidin ilkeästä ilmeestä ja silmistä. "I could die for those" kuten tuomari sanoi silmistä. Tarinat paperille ja viimeinen CAPS-serti luokassa 4 ja SUPREME PREMIOR! Kemutus sai luvan alkaa. Saimme kutsun tulla takaisin TP-valintaan. Vastassa oli kaksi simskua.

TP-valinta oli tiukka. Sirun olisi valinnut ilmeen takia, mutta kuten tuomari sanoi, hänen pitää arvioida kissa kokonaisuutena, joten Siru hävisi kauniille siamilaiselle.

Lauantain paneeli neloskategoriassa oli hurjan jännä, koska emo oli siellä ja lauantain näyttely oli ensimmäinen sauma saada DSM-titteli. Jännitimme kovasti paneelia ja kun kovin kilpakumppani ei tullutkaan paneeliin, niin voitto oli jo melkein varma. Äänin 2-1 emo voitti ja niin sieltä pätkähti emolle DSM-titteli!

Eli Distinguished Show Meritin saa kun kissa on ollut Best In Show vähintään 10 kertaa ja ensimmäisen ja viimeisen voiton välillä on 2 vuotta ja 1 päivä eroa. Sirulla tähän olisi mahdollisuus vasta 7.9.2017. Tosin tähän on vielä matkaa, kun on vasta kaksi BISiä takana.


Karhun kemutuspöytä Karhu-teemalla


Kasvattajilta Karhu sai lahjaksi tähtipystin ja karhun sekä huiskan, käärmeennahkaa sisältävän lelun sekä Koziolin ruokaveitset.
Karhun laatikossa oli karhu-muffineja.
Loppupäivä menikin sitten kemuttaessa ja ruusukepöydän ylläpidossa. Ilta meni tuomari-illallisella Jämsän Hirvikartanolla. Pääsin koskettamaan Matti-hirveä ja pari kuusipeuraa nuuhkutti sormiani. Huikea kokemus koskea hirveä!Sunnuntaina herättiin taas aikaisin ja takaisin näyttelypaikalle, Siru häkkiin ja minä eläinlääkärin assariksi. Sunnuntaina paikalla oli koko näyttelyissä käyvä sisaruslauma. Näin ollen saatiin ensimmäistä kertaa kasvattajaluokka 5 kasvatilla ja emolle toistamiseen siitosluokka. Kemutus jatkui sekä ahertaminen ruusukepöydässä. Sunnuntaina huolehdin Sirun veljestä Riemustakin. Aivan ihana luonne kaverilla. Kova hurina kävi kun otti herran syliin, hurina jatkui tuomarin pöydälläkin. Riemu sai kolmannen sertinsä avoimessa luokassa, joten herrasta tuli Premior GIC-tittelin lisäksi.
Siskonsa nappasi viimeisen sertin luokassa 6 ja valmistui Grand International Premioriksi.

Siru sai taasen loistavat arvostelut ja tuomari Pia Nyrup vertaili sitten Sirun ja kaksoissiskonsa Vauhdin välillä kumpi tulee TP-valintaa. Tiukka oli valinta ja Siru pääsi valintoihin.
Hyvin on tasaisia tyttelit. Neljä kertaa ovat tytöt ollut vastakkain ja kumpikin on päässyt 2 kertaa TP-valintaan.
TP-valinnassa oli vastassa nuori sphinx-neito. Siru voitti ja pääsi paneeliin.
Paneelissa oli sitten emo ja cornish rex vastassa. Siru sai yhden äänen omalta tuomariltaan ja emo kaksi ja voitti. 

Huima oli viikonloppu! 

Kasvattajien lahja ja SP-tittelin valmistujaislahja yhdistykseltä.


Kissaliitolta pitäisi vielä tilata isompi SP-ruusuke
Nyt huilaamme Karhun kanssa reilun kuukauden ja syyskuun alussa nokka kohti Sastamalaa ja Pirokin kaksi sertiä, yksi päivä -näyttelyä.


Tämä napattu kasvattajalta:
Sat:
NW SP IC S*Sandvretens Syrah, JW, DM - HP, NOM, BIS and DSM and the best breeding female in category 4!
SC FI*LoudMeow Little Starlet, JW - HP, NOM!
GIP FI*LoudMeow Stargazer - CAPS, Supreme Premior!
GIC FI*LoudMeow Rockstar - CAP!
Sun:
NW SP IC S*Sandvretens Syrah, JW, DM, DSM - HP, NOM, BIS and the best breeding female in category 4!
SC FI*LoudMeow Little Starlet, JW - HP, NOM, BIS!
SP FI*LoudMeow Stargazer - HP, NOM!
GIC FI*LoudMeow Rockstar - CAP, Premior, NOM!
GIP FI*LoudMeow Lady Starstruck - CAPS!
IP FI*LoudMeow Stella by Starlight - CAGPIB, Grand International Premior!
FI*LoudMeow was also the best breeder in category 4!
 Edit: kirjoitusvirheet korjattu

3 kommenttia:

 1. Vauuuu, onnea!! ♥ Mites nyt, tuleeko tuon seuraavan näyttelyn jälkeen Sirulle vielä näyttelyitä kun korkein titteli on jo saavutettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, mut tuskin ihan näin tiukalla tahdilla, mitä kevät-alkukesä meni 2 täyttä näyttelyviikonloppua/kuukausi. Seuraava on Pirok syyskuun alussa, sit Pohkis, YK ja Isrok sunnuntaisin. Ens vuodelle ei ole vielä suunnitelmia kuin kotinäyttely Paviljongilla maaliskuussa ja Porok kesällä. Porokin talvinäyttely Kemissä kiinnostaa, mut on turhan kaukana ja jos varsinkaan ei satu talviloma kohdilleen

   Poista
  2. Vois tuota DSM:ää yrittää, jos vaikka tuurilla tuliskin :D

   Poista